Prijs van het visum

Als je naar Turkije wilt reizen dan ben je daar als Nederlander een visum voor nodig. Het is goed om dit op tijd te doen zodat je weet dat je alle documenten in orde hebt voordat je op reis gaat. Het visum ontvang je binnen 24 uur nadat je deze hebt aangevraagd. Het visum ontvang je per e-mail en deze moet je uitprinten en met je meenemen. Het beste kun je het visum online gaan aanvragen bij de Turkse overheid. De prijs van het visum is twintig dollar en je betaald daar bovenop dan zeventig cent aan servicekosten. De website is alleen beschikbaar in het Engels en het Turks en het is dus wel belangrijk dat je de taal machtig bent of dat je een persoon vraagt die je hier goed bij kan helpen.

Er is ook een mogelijkheid om het visum prijs van het visumook bij de grens aan te vragen, toch is dit niet aan te raden. Als je het van tevoren allemaal goed regelt dan kun je zonder al teveel problemen het land in. Dit is ook de reden dat de Turkse regering naar de mogelijkheid kijkt om het aanvragen van het visum bij de grens af te gaan schaffen.

Wat heb je nodig om een visum voor Turkije aan te vragen?

Om een visum voor Turkije aan te vragen heb je een paspoort of een identiteitskaart nodig. Reizen er kinderen met je mee dan hebben deze ook een eigen paspoort of identiteitskaart nodig. Het is belangrijk dat je identiteitsbewijs nog minstens zes maanden na de aanvraag geldig is anders kun je deze niet gebruiken. Een visum heeft een geldigheidsduur van 180 dagen. Denk er wel om dat als je al vroeg een visum aanvraagt dat je identiteitsbewijs na de datum van vertrek nog zes maanden geldig moet zijn. Vraag je het visum een maand voor je vertrekdatum aan dan dient je identiteitsbewijs nog zeven maanden geldig te zijn.
Benodigdheden voor aanvraag van het e-visumHou er rekening mee dat je verblijf in Turkije niet langer dan 90 dagen mag zijn. Het is wel toegestaan om binnen de periode dat het visum geldig is meerdere keren naar Turkije af te reizen. Zorg dus dat je alle voorwaarden goed kent voordat je op reis gaat.

Hoe betaal je het visum?

Het visum is alleen te betalen met een creditcard. Hou er dus rekening mee dat je deze bij de hand houdt. Heb je nu geen creditcard dan kun je een familielid of vriend vragen om je te helpen. Is dit nu ook geen mogelijkheid dan kun je ook nog een prepaid creditcard aanschaffen. Hier stort je van tevoren tegoed op en zo heb je dan de mogelijkheid om te gaan betalen.

In Nederland zijn er ook een aantal bureaus die het visum voor je aan kunnen vragen. Dit heeft als voordeel dat je op meerdere manieren kunt betalen. Hierbij is dan onder andere iDeal en je kunt ook per bankoverschrijving betalen. Deze bureaus moeten ook iets moet verdienen en de kosten zijn dan hoger dan wanneer je het visum ideal prijszelf gaat aanvragen. Toch kan dit wel een uitkomst zijn als je de taal niet machtig bent of je wilt liever niet met een creditcard betalen. Neem er dus rustig je tijd voor en je zult merken dat je snel over de juiste documenten beschikt om op reis te kunnen gaan.