Geldigheid van het E-visum

geldigheid e-visumZonaanbidders op weg naar Turkije, moeten goed in de gaten houden dat ze een visum nodig hebben voor hun reis. Tot november 2014 kon je naar deze populaire vakantie bestemming zonder visum bij je te hebben omdat je bij aankomst op het vliegveld, een visum kon kopen. Vanaf november 2014 is dit echter niet meer mogelijk en moet je bij aankomst in Turkije al in het bezit zijn van een visum. Heb je dat visum niet, dan mag je Turkije niet in.

180 dagen geldig, 90 dagen verblijf

Tegenwoordig kun je in plaats van het stempeltje en de lange wachtrijen op het vliegveld in Turkije, online een visum regelen. Het zogenaamde e-visum. Na invullen van je gegevens en betalen van het visum, ontvang je het visum in je mailbox. Deze print je uit en bewaar je in je paspoort en neem je mee op reis naar Turkije. Dit e-visum is geldig voor 180 dagen vanaf de datum dat je visum is uitgegeven. Op je e-visum staat altijd de datum vermeld waarop je e-visum ingaat en ook de datum waarop het e-visum verloopt.

Binnen de 180 dagen geldigheid van je e-visum, mag je meerdere keren Turkije inreizen. Het is echter alleen maar toegestaan om maximaal 90 dagen achter elkaar in Turkije te verblijven. Deze periode gaat in vanaf de dag dat het visum ingaat. Wanneer je langer dan die 90 dagen in Turkije wilt verblijven, dan moet je een verblijfvergunning; (een Ikhamet) aanvragen bij het politiebureau. Let er dus goed op dat je niet over de 90 dagen heen gaat.Het is dus wel mogelijk om binnen de 180 dagen, meerdere keren naar Turkije te gaan. Als je dus slim bent, bewaar je dit visum dus na je reis naar Turkije zodat je dit visum meerdere keren kunt gebruiken.

Geldig paspoort

paspoortVoor het aanvragen van een e-visum heb je ook een geldig paspoort nodig. Dit paspoort moet 90 dagen na afloop van het visum, geldig zijn. Kijk voor het aanvragen van het e-visum dus goed of je paspoort nog zo lang geldig is. Is dit namelijk niet het geval dan zal je aanvraag voor een e-visum niet worden goed gekeurd en krijg je geen e-visum. Indien je paspoort niet voldoet aan de geldigheid, zal je dus eerst een nieuw paspoort moeten aanvragen, voordat je je e-visum aanvraagt.

Een e-visum is paspoort en ID kaart afhankelijk

De geldigheid van je paspoort is dus belangrijk, maar ook de gegevens die op je paspoort staan vermeld. Bij het invullen van je persoonlijke gegevens, is het belangrijk dat je de NAW gegevens uit je paspoort precies hetzelfde overneemt op het aanvraagformulier. Deze moeten namelijk precies overeenkomen. Als dit niet het geval is, wordt een visumaanvraag niet goedgekeurd. Fouten in een visumaanvraag kunnen niet worden hersteld. Je moet dan weer opnieuw een e-visum aanvragen. Wees dus zorgvuldig met het overnemen van je gegevens. Dit geldt overigens ook voor het juist invullen van de goede aankomst en vertrekdatum. Pas op dat is dus niet turkije de datum waarop je het e-visum aanvraagt!

Ga je binnenkort naar Turkije? Regel je e-visum op tijd online en kijk of je paspoort nog de juiste geldigheid heeft. Het visum is maximaal 3 maanden voor vertrek aan te vragen.