Visum met iDeal

Naar Turkije? Dan heb je een e-visum nodig. Dit e-visum kun je aanvragen bij de Turkse overheid, maar dan kun je alleen betalen met een creditcard. Er bestaat voor Nederlanders ook de mogelijkheid om via een Nederlandse aanbieder een e-visum aan te vragen waarbij het aanvraagformulier in het Nederlands is en je vaak kunt kiezen om te betalen via IDeal.

Hoe werkt het betalen met IDeal?

iDealNa het invullen van het aanvraagformulier, krijg je de bevestiging dat je het e-visum kunt gaan betalen. Hiervoor kun je een betaaloptie kiezen. Klik dan op de iDEAL-betaalknop en selecteer je bank. Kies je voor IDeal dan kies je voor een vertrouwde en veilige manier van afrekenen.

IDeal is vertrouwd en veilig

IDeal is direct gekoppeld aan je eigen bank. Als je al internetbankierder bent, kun je direct gebruik maken van iDeal, zonder je daarvoor aan te melden. Je hoeft je niet te registeren of iets te downloaden want je maakt gewoon gebruik van je eigen bankomgeving. ABN AMRO, ASN Bank, ING, Knab, Rabobank, RegioBank, SNS Bank, Triodos Bank of Van Lanschot Bankiers, bieden het betalen via iDEAL aan.

Turkije

Na het kiezen van de betaaloptie IDeal wordt je automatisch geleid naar je vertrouwde internetbankieren omgeving. Je voert het bedrag in en bevestigt via de bekende bevestigingsmethode; het invoeren van een wachtwoord of het gebruik van een pas. Het bedrag wordt direct van je betaalrekening afgeschreven en op de rekening van de visum aanbieder bijgeschreven. Je ziet een bevestiging op het scherm die je ook kunt uitprinten en op je rekeningafschrift is de betaling met IDeal ook zichtbaar.

Nadat de aanbieder het bedrag heeft ontvangen, zal het de aanvraag van het e-visum zo snel mogelijk in behandeling nemen en ontvang je binnen 24 uur je e-visum in je postvak. Dit document print je uit en stop je vervolgens in je paspoort waardoor je het bij je draagt wanneer je Turkije bezoekt.