PayPal

Turkse vlag

Voor toeristen die op vakantie gaan naar Turkije, is het verplicht om een visum aan te schaffen. Tot 2014 kon je dit nog doen na aankomst op het vliegveld. Je moest dan in lange rijen wachten voor een visumloket om vervolgens met een stempel door de paspoortcontrole te kunnen. Tegenwoordig kan je meteen doorlopen naar de paspoortcontrole want het is sinds 2014 verplicht om een visum te hebben voordat je voet doet op Turkse bodem. De Turkse regering heeft er dan ook voor gekozen om toeristen via het internet een visum te laten aanvragen. Het zogenaamde e-visum is aan te vragen bij de site van de Turkse overheid. Deze is echter helemaal in het Engels en je kunt hier alleen betalen met creditcard. Maar, er zijn ook Nederlandse en Belgische aanbieders die een e-visum voor je kunnen regelen en waarbij het aanvraagformulier in het Nederlands is en je kunt betalen met meerdere betalingsmogelijkheden.

Het aanvragen van dit e-visum gaat gemakkelijk, veilig en snel. Je vult je NAW gegevens in op een aanvraagformulier en verstuurd dit. Je zult dan een betalingsopdracht ontvangen. Hierbij kun je bij verschillende bedrijven kiezen voor verschillende betalingsopties. Eén van die opties is PayPal. Niet ieder bedrijf biedt deze optie aan. PayPal logoJe moet dus wel even zoeken naar een online bedrijf die deze betalingsmogelijkheid aanbiedt.

Hoe betaal je een e-visum met PayPal?

Paypal kun je zien als een extra bankrekening die je hebt naast je gewone bankrekening. Bij Paypal krijg je geen bankrekeningnummer maar je rekening wordt gekoppeld aan jouw email adres. Als je het e-visum wilt betalen, dan zal Paypal dat bedrag van jouw bankrekening afhalen(mits je die opgegeven en gekoppeld hebt aan Paypal), vervolgens zend Paypal de betaling van het e-visum aan de aanbieder en de betaling is geregeld. Let wel op. Als je voor deze manier kiest om via PayPayl de rekening te betalen kan dit wel enige dagen in beslag nemen. Het ontvangen van je e-visum heb je bij deze manier van betalen via PayPal dan ook niet binnen 24 uur in je mailbox.

aanvragen met PayPal

Een andere mogelijkheid is om een positief saldo op je PayPal rekening te hebben staan. Met dit saldo kun je meteen betalingen uitvoeren. Dit gaat sneller omdat de aanbieder het geld dan ook vrijwel meteen ontvangt en er geen bank tussen hoeft te komen. Dus kies je voor de optie PayPal, zorg dan dat je een positief saldo op je PayPal rekening hebt staan.