Creditcard

Reizigers die naar Turkije willen, kunnen een visum via het internet aanschaffen. Wanneer je dit e-visum aanvraagt bij de site van de Turkse overheid, kun je alleen betalen met een creditcard. Het nadeel van het aanvragen van een e-visum via de Turkse overheid is echter dat je alles in het Engels moet invullen.

Er zijn ook veel Nederlandse aanbieders die als betalingsmogelijkheid voor het e-visum, de creditcard aanbieden. Hier kun je het aanvraag formulier in het Nederlands invullen en is de creditcard een betaaloptie. Na het invoeren van de NAW gegevens op het Creditcardaanvraagformulier en het versturen van dit formulier, krijg je de optie om te kiezen voor een betalingsmethode. Wil je betalen met creditcard, dan druk je dus op de knop creditcard. Dit is bij de meeste online bedrijven een Visa of Mastercard optie. Een enkel bedrijf accepteert ook nog een American Express.

Veilig door secure codes

De bedrijven die de mogelijkheid hebben om te betalen via creditcard beschikken ook over een MasterCard SecureCode of een Verified by Visa code waardoor jij zeker weet dat je veilig kunt betalen via creditcard. Deze codes zijn beveiligingsmaatregelen voor betalingen via internet. Je doet je aankopen met een extra wachtwoord of e-Code. Niemand kan op deze manier online betalen met jouw creditcard zonder jouw toestemming.

Hoe werkt het betalen met een creditcard?

 

Betalen met een creditcard is net zo veilig, simpel en gemakkelijk als betalen in de winkel. Na het kiezen voor de betaaloptie creditcard, kom je in een scherm waarin je het kaartnummer en de vervaldatum van je creditcard moet invullen. Soms moet je ook nog de laatste drie cijfers intypen die op de achterkant van de creditcard staan.

Deze gegevens worden verstuurd naar de creditcardmaatschappij voor verificatie. De credit card maatschappij autoriseert de transactie en stuurt de bevestiging van autorisatie naar Paylogic om de betaling te voltooien. Dit verloopt allemaal via een beveiligde omgeving. De betaling wordt vrijwel meteen verwerkt waardoor de visa aanbieder het bedrag vrijwel direct op de rekening heeft staan en de aanvraag van het e-visum kan worden verwerkt.