Betaalmogelijkheden E-visum

Weet je al dat je een visum moet aanvragen als je naar Turkije gaat? Je kunt dit visum heel eenvoudig aanvragen via het internet via de officiële site van de Turkse overheid, maar ook via diverse andere online visa bedrijven.

Na het invullen van alle NAW gegevens, die je goed moet overnemen vanuit je paspoort, krijg je de melding dat je het e-visum kunt gaan betalen. Je kunt e-visa betalen op veel verschillende manieren. (Dit is echter wel per aanbieder van e-visa voor Turkije verschillend). Je kunt dan kiezen voor de betaaloptie die jij prevereert.

Betaalmogelijkheden

Betalingsmethoden voor het betalen van een e-visum

Bestel je een e-visum via de site van de Turkse overheid, dan moet je weten dat je alleen met creditkaart kunt betalen en het aanvraagformulier in het Engels is. Vraag je een e-visum via een Nederlands bedrijf aan, dan krijg je het aanvraagformulier in het Nederlands en kun je op verschillende manieren betalen. De mogelijkheden om te betalen worden ook bij e-visum aanbieders steeds groter en het wordt dus steeds makkelijker om een visum te betalen. Eén van deze manieren is natuurlijk het veilige en betrouwbare IDeal.

IDealVisum Turkije iDeal

Dit is een Nederlandse betalingsmethode waarmee je gemakkelijk kunt betalen via je eigen vertrouwde online bankomgeving. Dit gaat op basis van specifieke beveiligingsmethodes van je eigen bank. Veilig en snel dus.

Creditcard

Ook bij de meeste Nederlandse aanbieders van e-visa, kun je betalen met een creditcard. Hierbij worden kaarten van o.a.; Mastercard, Visacard en American Express geaccepteerd.

PayPal

Het is bij sommige aanbieders ook mogelijk om het e-visum te betalen via PayPal. Dit is een online betaalservice om online betalingen tussen personen of bedrijven te kunnen uitvoeren. Het is een internationaal geaccepteerde manier van betalen. PayPal biedt je aankoopbescherming en in het geval van een geschil, hulp naar een oplossing. Voor het betalen via PayPal heb je alleen een emailadres nodig.

Bankoverschrijving

Uiteraard is het ook mogelijk om je e-visum via een bankoverschrijving te betalen. Dit is vooral handig voor mensen die nog niet internetbankieren of geen creditcard hebben. Bij deze manier van betalen, moet je er alleen wel rekening mee houden, dat het geld pas een paar dagen later op de rekening van de aanbieder staat en je hierdoor het visum niet binnen 24 uur in je bezit hebt. Als je met spoed een visum nodig hebt, valt deze manier van betalen dus af!

Mister Cash Bancontant

Mister Cash is een betaalmanier voor Belgische Mister Cashrekeninghouders. Het is te vergelijken met IDeal voor de Nederlanders. De Belgische banken garanderen bij deze betaalvorm, veiligheid en betrouwbaarheid. Via het kaartnummer word je naar de vertrouwde omgeving van de bank geleid. Na het invullen van het bedrag, moet je via een wachtwoord of kaartlezer de betaling afronden. Dus op dezelfde manier zoals je ook internetbankiert.

Bitcoin

Bij een enkele visum aanbieder is het mogelijk om met bitcoin te betalen. Bitcoin is een nieuwe vorm van geld: je kan het zien als geld in de cloud. Betalingen gaan direct van persoon naar persoon.

Al deze hierboven genoemde betaalmanieren zijn veilig en betrouwbaar. Wanneer je ergens een fout maakt, bij het invoeren van je gegevens op het aanvraagformulier, dan is dit geheel voor eigen risico. Wordt een visumaanvraag niet goedgekeurd, dan kun je het geld hiervoor niet terugkrijgen en moet je een een nieuw visum aanvragen en opnieuw betalen. Let dus goed op bij het invullen van je  gegevens!